Sweet sixteen

Barnet:

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma:

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

Vid det här laget har ni säkert fått en kallelse till ultraljud. Undersökningen görs i graviditetsvecka 17-20 på den ultraljudsmottagning som du har valt. Undersökningen är den vanligaste formen av fosterdiagnostik och är givetvis frivillig. Med ultraljud kan man beräkna barnets storlek och utifrån det fastställa tiden för förlossningen. Man tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt


26 dagar kvar till Ultraljud :D Längtar som fasiken!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mysigt med UL! <3 Hoppas du får fina bilder på bebisen!! Love u ;)

2011-08-06 @ 16:18:48
Postat av: Malin

Tack anonym :P Haha. Det kommer vi garanterat att få :D antar att jag älskar dig med ;) Haha

2011-08-06 @ 16:23:19
URL: http://dirrtymind.blogg.se/
Postat av: Frida

Antar???? :) hihi

puss på dig min sockertopp!

2011-08-06 @ 16:43:27
Postat av: Malin

Visste ju inte helt 100 :P Men jag älskar dig och din busunge <3

2011-08-06 @ 16:46:56
URL: http://dirrtymind.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0